Excursii


Lacul Roșu, Cheile Bicazului

Lacul Roșu Cheile Bicazului La 90 km de adăpost se află acest minunat fenomen al naturii pe care puteți vizita dacă plecați într-o excursie de o zi, totodată puteți vizita și orașul Gheorgheni!

Acest fenomen unic al naturii rămâne tipărit în memoria fiecărui vizitator!

Vara pe lac există posibilitatea plimbării cu barca!

Miercurea Ciuc, Șumuleu-Ciuc

Miercurea Ciuc, Șumuleu-Ciuc Este locul de întâlnire a maghiarimii ecumenice de pretutindeni. În fiecare ani în sâmbăta Rusaliilor vin pelerinii din toate colțurile lumii!Harghita Mădăraș, Băile Harghita

Harghita Mădăraș Atât iarna cât și vara frumusețea este adorabilă! A cuceri vârful pe jos sau cu tractorul...
Atunci când este vreme frumoasă se văd munții din Ghorgheni, munții din Brașov și depresiunea din Ciuc, priveliștea este de neuitat!

Aprope de vârf, la începutul verii se poate juca și cu bulgări de zăpadă!

Iarna se poate schia, se poate da cu săniuța, urcarea este ușurată de teleschiurile!

Lupeni (Harghita)

Lupeni (Harghita) Excursie în satul natal al scriitorului Tamási Áron.


Băile Szejke

Băile Szejke La câteva kilometrii de Odorheiu Secuiesc se află monumentul lui Orbán Balázs.

El este "Bartók Béla" al secuimii. A adunat arta secuimii și a publicat în mai multe volume. Statuia lui se poate vedea în centrul orașului Odorheiu Secuiesc!Lacul Sfântu Ana

Lacul Sfântu Ana La 90 km se află Lacul Sfântu Ana într-un mediu pitoresc, Vă sfătuim o excursie de o zi în timpul căreia puteți vizita și Băile Tușnad!

După legendă odinioară prin aceste locuri trăiau doi tirani care erau frați. Unul dintre frați - spune legenda - pune să fie înhămate la căleașca sa opt din cele mai frumoase fete din împrejurimi. Una din fete, pe nume Ana, îl blestema pe stăpânul mârșav. Blestemul fetei se împlini numaidecât: cetatea, împreună cu tiranul ei se scufunda în flăcări. Fetele s-au transformat în lebede. În locul cetății s-a format un lac albastru și liniștit!